IDD verzorgt, over de gehele wereld, sportduikopleidingen in al haar facetten. IDD heeft, als eerste Europese duikorganisatie, in eigen beheer, een modulair onderwijssysteem ontwikkeld en op de (duik)markt gebracht. Alle (in meerdere talen verkrijgbare) les-materialen voldoen aan de hoogste didactische eisen en zijn continue in ontwikkeling om snel en efficiƫnt in te kunnen spelen op de laatste veranderingen in de duiksport.
Elke cursist, op welk niveau dan ook, kan er verzekerd van zijn dat tijdens de (duik)opleidingen altijd gebruik wordt gemaakt van de laatste technieken en methodieken van de duiksport.

IDD beschikt over de gehele wereld over een groot aantal instructeurs die u op een professionele wijze de grondbeginselen en aanvullende kennis van de recreatieve duiksport kunnen bijbrengen.

Alle IDD instructeurs, waar ook ter wereld, maken gebruik van dezelfde lesmaterialen en volgen allemaal hetzelfde modulaire lessysteem, zodat elke cursist altijd dezelfde lesstof aangeboden krijgt.

Doordat de cursussen vlekkeloos op elkaar aansluiten is het mogelijk om in je eigen land de basisopleiding te volgen en dan, tijdens de vakantie op een verre bestemming, een vervolgcursus te nemen.

Zoals reeds eerder vermeld, is het IDD lessysteem gebaseerd op een modulair onderwijssysteem, wat u in fasen, zowel in het theorielokaal als in het zwembad en buitenwater, naar een hoge graad van duikperfectie brengt.

IDD kent geen lessystemen waarbij u aan het eind van de cursus een soort "eindexamen" moet afleggen en waarbij u, bij een onvoldoende score, weer geheel opnieuw moet beginnen. Elke les of module is eigenlijk een "examen" op zich. Hiermee wordt voorkomen dat de cursist bij het afleggen van het eindexamen te maken krijgt met "de vorm van de dag", onnodige stress of examenvrees.

Vraag vrijblijvend een brochure aan, waarin we zullen proberen u een beeld te geven van de mogelijkheden welke IDD u kan bieden. Wij hopen u snel te mogen verwelkomen tot de groep van enthousiaste sportduikers die allen kennis hebben gemaakt met de schoonheid en diversiteit van onze natuur onder water.